Makarna Suyu İle Yapılan Kıymalı Makarna

Makarna Suyu İle Yapılan Kıymalı Makarna, Herkesin yoğurt yemesi farklıdır. Herkesin kıymalı makarna yapma yöntemide farklıdır. Benim en çok sevdiğim ve sürekli yaptığım kıymalı makarna tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaptığım kıymalı makarna, makarnanın suyu dökülmeden yapıldığı için çok lezzetli oluyor.

Makarna, nişastalı bir besindir. Çok kişi makarna piştikten sonra kalan suyunu lavaboya döker. Makarnayı sudan geçirir. Çeşme altında süzgeç yardımıyla yıkar. Aslında bana göre çok yanlış pişirme yöntemidir. Çünkü Makarna pişme sırasında suya nişastasını salar. Makarnanın suyu o kadar lezzetlidir ki suyunu lavaboya döktüğümüz zaman bu lezzeti çöpe atmış oluyoruz. Geriye posası kalıyor gibi bir durum çıkıyor. Makarnada nişasta olduğu için suyunun rengi grileşir ya da köpürür. Kötü bir şey değildir bu. Makarnanın suyunu asla dökmememiz gerekiyor bana göre tabii ki.

Makarna Suyunu Dökmeden Makarna Yapalım

Şimdi sizlere vereceğim makarna tarifinde makarna pişirmek hem çok kolay hemde makarnanın nişastası kaybedilmeden pişirildiği için harika muazzam lezzetli olacaktır. Aslında herkesin bildiği bir tarif fakat ben pişirirken, bilinen makarna pişirme kurallarına uymadan kendi kurallarımı ekleyerek yapıyorum.

Benim yazacağım tarifi aynen yaparsanız piştikten sonra çok lezzetli kebap tadında makarna yiyebilirsiniz. Makarna pişirirken asla acele etmemek lazım. Ağır ve demlenerek pişiriceğiz. Aynı pilav pişirir gibi. Pilavı demler gibi özen göstericeğiz.

Kıymalı Makarna

Yapılacak makarna Kıymalı Makarnadır. Makarnanın çeşidi size kalmış. Ben kelebek makarna seviyorum.

Kıymalı Makarna İçin Gerekli Malzemeler.

  • 1 paket kelebek makarna,
  • yarım kilo dana kıyma, Yağsız olmalı kıyma.
  • 7 çeşit baharat. Bunlar kimyon, kırmızı pul biber, karabiber, nane, köri, kimyon, kekik,
  • 7-8 diş sarımsak,
  • sıvı yağ,
  • biber salçası, Malzemelerimiz bunlar.

Kıymalı Makarna Yapılışı

Orta büyüklükte çelik tenceremizi alalım. İçine çok az sıvı yağ koyalım. Yağ ısınınca yarım kilo yağsız dana kıymamızı içine atalım. Tahta kaşıkla dana kıymamızı bir kaç kez eze eze tencereye yayalım. Tencerenin kapağını kapatalım. Kıyma suyunu salacak. Suyunu salan kıymayı arada karıştıralım. Topak olan kıymaları minik tane tane olması için ezelim. Kıymalar kavrulunca içine 1 tahta yemek kaşığı kırmızı biber salçasını koyalım.

Tencereye koyacağımız salçanın miktarı damak zevkinize kalmıştır. Kimileri bol salçalı sever çok koyar. Biber salçası zaten çok lezzetli olacağı için ben biraz abartırım salçasını. Çok bol kırmızı biber salçalı makarna severim. Salçayı tencerede karıştırarak yayalım. Salçayı kavururken su koymadan kavurursanız daha lezzetli olacaktır. Salça kavrulma sırasında hafif olarak zaten sulanacak. Suyunu çekine kadar salçayı yanmadan kavurursak tadı muazzam oluyor.

Daha sonra 1,5- 2 parmak yüksekliğinde olacak kadar soğuk su koyalım. Ve kaynamasını bekleyelim. Su kaynadıktan sonra 15-20 dakika kısık ateşte kaynasın. Bu zaman zarfında kıymalarda pişecektir.

Makarna Suyunu Dökmeden Yapılan Makarna

15-20 dakika sonra kıymalar piştikten sonra artık makarna yapmaya başlayabiliriz. Tencerenin içine makarnayı pişirecek suyu koymadan önce sarımsakların yarısını tencereye atalım. Bir iki karıştırdıktan sonra mis gibi sarımsak kokusu mutfağa yayılırken aynı zamanda kıyma ile sarımsak harmanlandığı için tadlar birbirlerine girecek ve asıl lezzet işte burada başlıyor. Hemen ardından tencerenin yarısına kadar su koyalım. Suyun kaynamasını bekleyelim.
Aşağıda ki resimde orta büyüklükte bir tencerenin içine koyduğumuz su, kırmızı biber salçası ile içinde kavrulmuş dana kıyması ve 4-5 diş sarımsak var. Bu suyu kaynatıcağız ve içine 1 paket makarnayı ekleyeceğiz.

makarna suyunu dokmeden makarna yapalim

Su kaynadıktan sonra, 1 paket makarnayı içine atalım. Makarnayı nasıl pişiriyorsak yine aynı işlemleri yapıcağız. Tek fark makarna suyunu asla dökmeyeceğiz makarna kendi suyunda pişerken suyunuda zamanla emecektir. Makarnaları kaynayan suyun içine atalım. 1-2 dakika hızlı ateşte daha sonra altını kısalım ve hafif ateşte makarnanın suyunu çekerek pişmesini bekleyelim.

Kısık ateşte makarnalar pişerken arada makarnamızı karıştıralım. Tencerenin kapağını tam kapatmıyacağız fakat kapaksız da pişirmeyeceğiz. Tencerenin kapağını yarım açık olarak kapatıp, buharların yine tencerenin kapağına çarpıp makarnaların üzerine gelmesini sağlayacağız. Makarnayı kapaksız pişirirsek buharı dışarı çıkacak ve tadıda buharla birlikte uçacaktır. Arada karıştırıp makarnanın suyunu çeke çeke pişmesini bekleyeceğiz. 15-20 dakika sonra makarnadan bir tane alıp, pişip pişmediğini kontrol edelim.

Piştiğinden emin olunca artık makarnamızın tuzunu koyalım. Ardından 7 çeşit baharatımızı koyalım. Kalan sarımsaklarıda tencerenin içine atalım. Bir iki fokurdamasını bekleyelim. Sarımsaklar, tuz ve baharatlar makarna ile harmanlanıp, tadları birbirine geçmesi lazım. Bu arada tencerenin içinde çok az su kalabilir. Ocağı kapattıktan sonra zaten makarnayı hemen tabaklara koymayacağız. 5 dakika demlenme süresi vereceğimiz için, tencerede ki kalan az suyu makarna zaten içine çekecektir.

Dinlenme süreside bittikten sonra tenceremizin kapağını açalım, bir iki karıştırıp geniş tabaklara servis edelim. Yanına da bol miktarda kaymaklı yoğurt koyalım. Kıymalı makarna görünümünde ama kebap tadında olan makarnamızı afiyetle yiyelim.

kiymali makarna

Bu yöntemle yapılan makarna hem lezzetli hemde protein bakımından çok daha sağlıklı oluyor. Ayrıca makarna suyunuda lavaboya dökmediğimiz için tadındanda bir eksiklik olmuyor. Makarna piştikten sonra sudan geçirip yıkayanların, birde bu şekilde makarna pişirmeyi denemelerini isterim. Çünkü makarna suyu döküldükten sonra o makarnanın tadı pekde güzel olmaz. Tüm lezzet suya geçmiştir suyunu dökerseniz makarna yavan olacaktır.

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız