2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHİ

Açık Öğretim Lisesi‘nde (AÖL) 2. dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belli oldu. 2019-2020 eğitim yılı AÖL 2. dönemi kayıtları için ayrıntılar haberimizde.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Kayıt Yenileme Tarihleri, AÖL Kayıt yenileme

MEB‘in belirlediği tarih takvimine göre 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Kayıt Yenileme tarihleri şu şekilde belirlenmiştir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme tarihi: 06 Ocak 2020 – 31 Ocak 2020 tarihidir.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem İlk Kayıt İşlemleri 6 – 31 Ocak 2020 tarihidir.

Açık Öğretim Lisesi AÖL İlk Defa Kayıt Olma İşlemleri Nasıldır?

Açık Öğretim Lisesi’ne ilk defa kayıt olacak olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezleri’nde kayıtlarını gerçekleştirdikten sonra, sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. Kayıt olduktan sonra sınav ücreti, MEB‘ nın anlaşmalı bankalara veya anlaşmalı bankaların ATM’ lerine ödemelerini yapacaklardır.

Açık Öğretim Lisesi AÖL Sınav Ücreti Ne Kadardır?

AÖL Sınav Ücreti 30 TL.’ dir.

Açık Öğretim Lisesi Kayıt işlemleri için gerekli tarihlerin ve bilgilendirmelerin yer aldığı MEB‘ nın öğrenciler için hazırladığı ve mutlaka okunması gerekli olan kılavuz dökümanlarının linkleri aşağıda yer almaktadır. Dökümanları mutlaka okumanız gerekmektedir.

AÖL İlk Defa Kayıt Olacak Öğrenciler

Açık Öğretim Lisesi için ilk kez kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin yapması gereken şey bulundukları ilin Halk Eğitim Merkezlerine gidecekler. Halk Eğitim merkezlerinde ilk kez kayıtlarını yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığının anlaşmalı olan bankalarına ya da atm’ lerinden sınav ücretlerini ödemek zorundadırlar. Sınav ücretini ödemeyen öğrenciler sınava giremeyeceklerdir.

ÖNEMLİ – İlk Kayıt Sınav Ücreti

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Ücretini” ödemek zorundadır. 2020 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak; 30TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TLolarak belirlenmiştir.

(30 TL) Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. (10) TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası veTürkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığıüzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Ücreti), 30 TLödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Ücretininizi doğru hesaba yatırdığınızdan eminolunuz.

ÖNEMLİ UYARI

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine ön kaydını yaptırdıktan sonra İlk Kayıt Sınav Ücretini T.C Kimlik Numarası beyan etmek suretiyle anlaşmalı bankalara yatırmayan ve ilk kayıt evraklarında belge ve bilgi eksikliği olan öğrencilerin ilk kayıtları silinecektir.

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız