2024 asgari ücret ne kadar? Asgari Ücret Kaç TL?

2024 asgari ücret ne kadar? Asgari Ücret Kaç TL? 2024 yılı için asgari ücret toplantıları devam ediyor.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısının ardından 2024 asgari ücret belli olacak. Çalışma Bakanlığı’nın verileri ile işçi ve işverenlerin raporları masaya getirildi. Verilerin değerlendirildiği toplantıda asgari ücret zammı belli olarak duyurulacak.

2024 asgari ücret ilk toplantısı 11 Aralık 2023 tarihinde yapıldı. 2024 asgari ücretin ikinci toplantısı ise 18 Aralık 2023 tarihinde yani bugün yapılıyor. Asgari ücret 2024 toplantısı bitti mi, sonuç ne oldu? Asgari ücret brüt – net maaş ne kadar oldu? diye merak edenler biraz daha beklemek durumundalar. Çünkü asgari ücret görüşmelerinin 3.cü toplantısının da olması bekleniyor.

Asgari Ücret Toplantısı Süreçleri

Asgari ücret toplantıları şu şekilde işliyor. Asgari ücret 1. toplantısında taraflar yeni asgari ücretin tespiti için yol haritasını masaya yatırıyor. Asgari ücrette toplantı takvimi netleşiyor.

Asgari ücret 2. toplantısında ise taraflar temel ekonomik verilerin ve raporların dahil olduğu ellerindeki verileri masaya getiriyor. Asgari ücret için ilk teklif genelde işveren sendikası TİSK’ten geliyor. İşçileri temsilen TÜRK-İş’te kendi elindeki verilerle müzakerelerdeki çizgileri beyan ediyor.

Asgari ücret 3. toplantısı uzlaşma toplantısı olarak dikkat çekiyor. Masaya gelen teklif veriler burada müzakarelere konu oluyor. Hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı burada hakem rolünü üstlenerek işçi ve işverenler arasında uzlaşma zemini aranıyor. En güçlü rakamlar bu toplantıda dile getiriliyor. Asgari ücret 3. toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı devlet desteği, yeni rakamın enflasyon ve istihdam üzerine yansımaları ve alım gücü üzerine etkileri konusunda değerlendirme gerçekleştiriyor.

Asgari ücrette karar toplantısı: Uzlaşılan veya uzlaşmaya en yakın rakam önce Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuluyor. Başkan Erdoğan’ın son dokunuşunun ardından Aralık ayının son hafta içinde yeni rakam duyuruluyor.

2024 asgari ücret ne kadar?

Asgari ücret 2024 oranları, 7 milyon çalışanın doğrudan, 85 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan gelirlerini değiştireceği için sonuçlar merakla beklenmekteydi. Toplantıya ilk defa 4 işçinin birden katılması ile toplantı başladı. Sırası geldiğinde geçim şartlarını anlatan 4 işçi, ilgili ağızlardan dinlendi.

Daha sonra söz alan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’da süreci dengeli bir rakam ve mutabakatla tamamlama arzusunda olduklarını söyledi. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ise enflasyon verilerine yönelik eleştirilerde bulunarak, yeni asgari ücretin işçilerin ve toplumun beklentilerine uygun olmasını istedi. 2024 asgari ücret ne kadar?

Asgari Ücret 2. Toplantısı Sona Erdi

Asgari Tespit Komisyonu 2. toplantısı sonrası ilk açıklama TÜRK-İş’ten geldi. TÜRK-İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar:

“Şu anda bir sonuç yok. Ancak tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek. Kısa süre içinde mutabakata varılarak sona ermesini temenni ediyoruz. Ama rakam şu an yok. Şu anda mutabakat olur mu olmaz mı demenin bir anlamı yok, çünkü rakam ortada yok.” dedi.

Asgari Ücret 3. Toplantısı bu hafta içinde gerçekleşecek. Henüz ne zaman toplanılacağına dair net bir tarih belirtilmedi

Asgari ücret şu an, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 TL 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 TL 32 kuruş olarak uygulanıyor.

2024 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret 2024, Asgari ücret brüt, asgari ücret, #asgariücret2024 #asgariücretbrüt #asgariücret

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız