E-Ticaret Sitesine ve Eski Web Siteye Blog Nasıl Eklenir

Web sitelerinde blog çok önemlidir. Özellikle E-Ticaret siteleri için blogun önemi daha büyüktür. E-Ticaret Sitesine ve Eski Web Siteye Blog Nasıl Eklenir adlı yazımızda size bu konuyu ayrıntılı olarak yazacağım ve neden bu kadar önemli ve blog nasıl eklenir hakkında bilgi bulacaksınız. Herhangi sorunuz ya da görüşünüz olursa yorum olarak yazı altında bildirirseniz daha kapsamlı bir bilgi yazısı olacaktır.

İlk öncelikle blog nedir ve önemi nedir hakkında bilgi vermek isterim.

Blog Nedir? Web Sitelerinde Blogun Önemi Nedir?

Blog, internet üzerinde yayınlanan ve günü gününe yazılan metinleri biraraya getiren yerdir. İnternet üzerinde oluşturulur ve kişisel sayfadır. Eğitim ve öğretici konuların ya da günlük kişisel paylaşımların yazıldığı yerdir. Blog çeşitleri şirket, kişisel blog, kurumsal istelere blog vb. gibi değişiklikler gösterir.

Bloglarda herhangi bir bilgi, ürün hakkında açıklayıcı bilgiler bulunur. Okuyucular, blog altına yorumlarını yazarak veya soru ve görüşlerini yazarak bunları blogere bildirebilme olanağı vardır. (Blog yazarına Blogger denir). Blog nedir sorusunu kısaca yanıtladıktan sonra gelelim diğer konularımıza.

Web Sitelerinde Blogun Önemi Nedir?

Bloglar web sitelerinin bir başka türüdür. Bloglar diğer web siteleri gibi sürekli güncellenmesi gereken bir türdedir. Fakat bir haber sitesi gibi sürekli sık sık yeni haberler girilen bir yer olarak değilde, sık sık ama belli aralıklarla bilgilendirmek için girilen yazıların yer aldığı bir yer olarak düşünülmelidir.

E-Ticaret veya normal web sitenize bağlı farklı illerde bayilikleriniz varsa subdomain oluşturarak her birine ayrı ayrı alan adı ekleyerek, sitenizin ana dizininde bir klasör açarak bir blog oluşturabilirsiniz.

Bloglar herhangi bir konu hakkında bilgi veren yer olduğu için önemi büyüktür. Çünkü bir web sitesinde diyelim E-Ticaret sitesinde site hakkında geniş bilgi verecek yer bulamayabilirsiniz ya da kurumsal bir web sitesinde site hakkında geniş bilgi verecek ve sürekli güncellenerek site hakkında yazı, haber girilebilecek bir yer bulanmayabilir. Böyle olduğu zaman ana web sitesi internette hak ettiği yeri almayabilir. Ana web sitesini daha önde göstermek, çok fazla kitleye hitap edilebilmesini sağlamak için blog yerleri açılır.

İşte burada asıl konumuza geliyoruz. Ana web sitesine ya da çok eski web sitesine, E-Ticaret sitesine blog nasıl açılır?

Web Sitelerine Blog Ekleme Yöntemleri Nelerdir?

Eski web sitesine ya da yeni web sitesine, E-Ticaret sitesine blog açma yöntemleri bir kaç yol ile yapılmaktadır.

Web Sitelerine Blog Ekleme Yöntemleri Şunlardır.

  • sub domain (alt domain) yöntemi, (alt (sub) domain oluşturarak blog açmak)
  • alan adı altında bir ad oluşturarak blog açma yöntemi

1- sub domain (alt domain) yöntemi, (alt (sub) domain oluşturarak blog açmak) ile nasıl açılır?

Sub domainler bağımsız bir alan adı gibi çalışmaktadırlar. Her bir sub domainin ayrı bir FTP klasörü vardır. Yayınlamak istediğiniz herşey, tüm içerik ve görseller bu klasörün içine konulmaktadır. Peki. sub domain nasıl oluşturucağız nasıl sub domain ile blog açacağız.

Sub Domain Nasıl Açılır?

Varolan web sitenize bir sub domaini açalım.

  • cPanel’e giriş yapın.
  • Etki alanları bölümüne tıklayın.
  • Buradaki boşluğa istediğiniz subdomain adını yazın. Uzantıyı eklemeyin ya da boşluk bırakmayın.
  • Etki alanı kısmı, birden fazla alan adı olan kişiler için geçerli bir sorudur. Kayıtlı alan adlarınız arasından seçiminizi yapın. Bu seçim, hangi alan adınız için alt alan adı oluşturacağınızı belirler.
  • Bu işlemden sonra FTP klasörü otomatik olarak açılacaktır.
  • Sol menüdeki araçlara tıklayacaksınız, ardından DNS yönetimine de tıkladıktan sonra alan adınızın ismi ile bir FTP klasörü de oluşmuş olacak.

2- alan adı altında bir ad oluşturarak blog açma yöntemi

Alan adı oluşturarak blog açma işlemi ise şu şekilde bir adres görülecektir. http://www.alanadı.com/blog/ Aynı şekilde burada da alt klasör oluşturulur. Klasörün içine kurmak istediğiniz script ya da WordPress gibi yazılımları klasörün içine atacaksınız. Klasörün içinde kurulumunu yapacaksınız.

Yine aynı klasörde image dosyalarınızı vs. ne varsa o klasörün içine koyacaksınız. Normal ana sitenizin dizininde ne işlemleri yapıyorsanız aynı işlemleri alt alan adı altında açtığınız klasörün içinde yapacaksınız.

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız