Ramazanda Nasıl Beslenmeli?

Ramazanda öğünleri atlamamak gerekiyor. Ramazanda Nasıl Beslenmeli diye araştıranlar için kısa ve öz yazımızda tüm sorularınıza yanıt bulacaksınız. En önemli ve en dikkat etmemiz gereken hızlı hızlı yemek yenip kalkılmaması gerekiyor.

Ramazanda Nasıl Beslenmeli İftardan Daha Önemli Öğün Sahur Geçiştirilmemeli

Ramazanda vücut kendini az yemeğe alıştırıyor. Tasarrufa geçiyor. Daha az enerji harcamaya başlıyor. Böyle oluncada ramazanda öğünleri asla atlamamalıyız. En önemli öğün sahurdur. Sahuru günlük yaşantımızda ki kahvaltı gibi düşünmeliyiz. Mutlaha sahur yapmamız gerekiyor. Bir kahvaltı bile olsa sahur yapılması gerekiyor. İki dilim ekmek ya da menemen ya da çorba gibi yiyecek dahi olsa sahuru atlamamız gerekiyor. Ya da iki salatada olsa mutlaka bir şeyler yememiz gerekiyor.

Ramazanda İftar Nasıl Olmalıdır?

İftar vaktinde, ilk olarak öğüne çorba ile başlayabiliriz. Hemen yemek yemeğe geçmeyelim. Çünkü tüm gün aç kalındı, yemek yenilmedi ve beyin bu konuda sinyal almadı. Yemek yemeğe başlandıktan sonra yemek yeme sinyalleri beyne yaklaşık 11 ila 12 dakikada gider. Çok hızlı yemek yenmemelidir. Çorba ile oruç açıldıktan sonra 1 saate yakın bir boşluk zaman bıırakılmalıdır. Hafif yiyeceklerle orucu açtıktan sonra aradaki geçecek 1 ya da 45 dakikalık zamanda ibadetinizi yapabilirsiniz. Ya da başka işi olanlar işini yapabilir. Ana yemeğe daha sonra geçilmesi daha uygun olur.

Oruç Açıldıktan Sonra Ana Öğüne Geçmek

Ana öğüne geçip çok abartmadan yemek yemeliyiz. Yemek çeşidi olarak kuru baklagil yemeği, kıyma ya da sebze yemeği olabilir. Tuz tüketimi mümkün olduğu kadar az olmalıdır. Sıvı tüketimine önem verilmelidir. İftardan sahura kadar geçecek zaman içinde 8-10 bardak su içmeye çalışmalıyız. Çok daha fazla sıvı tüketmeliyiz. Eğer sıvı arttırımı yapamıyorsak bunu komposto, hoşaf ya da benzeri içeceklerle giderebiliriz.

Ramazanda Barsak Tembelliği

Ramazanda daha az besin alındığı için ya da sebze ve meyve çok tüketemediğimiz için barsak tembelliği görünebiliyor. Barsak tembelliği olmaması için sıvı alımını arttırmamız lazım. Eğer sıvı alımını arttıramıyorsak şekersiz kuru meyvelerimiz var. Bunlarla komposto, hoşaf yapabiliriz. Hem serinletici hem rahatlatıcı besin olarak tüketilebilir.

Ramazanda Tatlı Tüketimi Nasıl Olmalıdır? Ramazanda Tatlı Yemek

Ramazanda Tatlı Tüketimi Nasıl Olmalıdır

Tatlıyı çok sevenler ramazanda daha çok tatlı tüketmeye başlarlar. Çünkü tüm gün yemedim tatlı yemek hakkım gibi düşünceler ile tatlı tüketimi artabilir.

Çok aşırıya geçilmemesi gerekir. Şuruplu, şerbetli tatlılar yerine muhallebi gibi, dondurma gibi sütlü tatlılarla tatlı gereksinimi karşılayabilinir.

Ramazanda Sıcak Pide Tüketimi

Ramazan Pidesi

Beyaz unlu yiyecekler yerine, tam buğday unundan yapılan yiyecekler tercih edilmelidir.

Kan şekerimiz hızlı bir şekilde yükseltmesin ya da kan şekerimizi yavaş şekilde düşürmesin.

Tam tahıllar kan şekerini normal olatak yükseltir ya da düşürme özelliği vardır. Tam tahıllar ayrıca tokluk hissi verir. Çok fazla yemek yenmesini engeller.

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız