Sert Kabuklu Meyveler Nelerdir?

Okulda hep ödev olarak verilirdi. Öğretmenimiz bazen derste sorardı. Sert Kabuklu Meyveler Nelerdir? diye. Bizde bu sorunun yanıtını arayan konuklarımız için bu konuya yer verdik. Sert Kabuklu Meyveler Nelerdir? adlı yazımıza hemen geçelim.

Sert Kabuklu Meyveler Nelerdir?   Sert Kabuklu Meyveler de İhracatta Kaçıncı Sıradayız?

Sert Kabuklu Meyveler Nelerdir?  Sırasıyla şunlardır. Ceviz, fındık, badem, Antep fıstığı, Kestahane‘ dir. Sert kabuklu meyveler ülkemizin yüz akıdır.  Sert kabuklu meyveler ihracatında ilk sırayı ABD alır sonrasında ikinci olarak biz geliriz.

sert kabuklu meyveler findik

Fındık olarak dünyada ihracat alanında birinci sıradayız. Kestahane’ de 5’nci sıradayız.  Ceviz’ de 7’nci sıradayız. Antep fıstığı’n da 8 ve Badem de ise 29. sırada bulunuyoruz.

İnsan vücudu için çok gerekli olan yağları ve besinleri barındıran Sert kabuklu meyveleri sıklıkla tüketmemiz gerekmektedir. Doğal besin olması ve içindeki lifler sayesinde hem kilo almadan sağlıklı beslenmiş oluruz hem de daha doğal vitaminleri vücudumuza almış oluruz.

Besin değerleri çok yüksek olan  Sert Kabuklu Meyveler den Badem‘ de kalsiyum ve  E vitamini vardır. Kestahane’ de B6 vitamini ile C vitamini önemli ölçüde bulunmaktadır.  Fındık, Parkinson hastalığına iyi gelmekte,  önlemektedir. Kalp hastalıklarına da iyi gelen fındıkta ihracatta birinci sırada yer alırız. Ülkemizin gurur kaynağıdır.

Antep Fıstığı B6 vitamini ve potasyum bakımdan zengindir.  Ceviz Omega3 bakımından oldukça zengindir. Kalp dostu yağ içerir. Antioksidan olduğundan kanseri önleyici özelliği bulunmaktadır.

sert kabuklu meyveler ceviz

Ceviz, badem, fındık, Antep fıstığı olan Sert kabuklu meyvelerimiz  uzun süre dayanıklılığını koruduğu için insanlık neredeyse 6 milyon yıldır tüketiyor. Bu meyveler yağlı olduğu için şişmanlattığını düşünen çok kişi içinde de bu korku olmasına karşılık yinede severek yer. Aslında bu meyveler lif bakımından daha zengin olduğu için aynı kaloride ki diğer besinlerden daha az kilo aldırıyor. Yararları saymakla bitmeyen bu sert kabuklu meyveler özellikle kalp riskini azaltır ve tansiyonu düşürür.  Günde bir avuç yenen ceviz, fındık ya da badem kolesterolü düşürür. Bünyelerinde bulunan fitosterol, lif ve yağ asidi sayesinde kolesterolü düşürmede yardımcı olur.

Ceviz hakkında daha önce hazırladığımız yazımızı okuyarak Ceviz hakkında daha detaylı bilgiye  ulaşabilirsiniz.
Cevizin Faydaları Zararları haberimizi okumak için tıklayınız.

Sert kabuklu meyveler protein olarak da oldukça zengindir. Günlük protein gereksiniminizi bu meyveleri tüketerek sağlayabilirsiniz. Bir avuç ceviz ya da fındık günlük protein gereksiniminizin beşte birini yanı 10 gramını karşılıyor.

Bir avuç Badem günlük manganez gereksiniminin yarısını karşılayabilir. Bakır gereksiniminin yüzde 20′ sini karşılar. Kolesterolü düşürür.

Antep Fıstığın’ da E vitamini bulunur. Ayrıca gamma-tocophero adlı bir maddede bulunur. Bu madde akciğer ve prostat kanseri tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden tüketilmesi çok faydalıdır.

Sert kabuklu meyveleri tuzla kavrulmamış halinde sade olarak tüketmenizi öneririz. Hem daha sağlıklıdır hem de aşırı tuz vücudumuza zararlıdır.

BU HABERLERİMİZ DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR.

  1. Cevizin Faydaları Zararları nelerdir, cevizin besin değeri nedir?
  2. Kuru Üzüm Nedir? Kuru Üzümün Faydaları Nelerdir?
Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız