Biber Gazı Taşımak Suç mu? Kullanmak, Sıkmak Cezası Nedir?
Biber Gazı Taşımak Suç mu? dediğimiz zaman herkes günümüzde kendini korumak için bir takım önlemler almak durumunda kalıyor. Özellikle kadınlar, işten eve dönerken ya da tenha bir yoldan geçmeye korkar duruma geldi. Kadının gücü az diye kadına ve çocuklara, yaşlılara, hayvanlara kısacası gücü yetmeyenlere karşı uygulanan şiddete karşı korunmak için bir çok kişi daha dikkatli olmaya başladı, kendilerini kötü durumlardan korumak için önlemler almaya başladı.
Kadınların özellikle daha güçsüz ve mağdur olmasından dolayı yanlarında bir takım kendisini koruyacak materyaller taşımaya başlaması bilmeden suç işlemeside cabası. Biber gazı taşımak suç mu? diye bir çok soru sorulmakta ve cevabı ise bir çok duruma göre değişmektedir. Her olay, kendi içerisinde kendine has şartları ile değerlendirilmelidir. Dolayısıyla kasten yaralama fiilinin silahla işlenmesi, cezayı arttırıcı sebep olduğu için kesin bilgileri ve ceza kanununu çok yakından takip eden avukatlar verebilir.
Biber Gazı Taşımak Suç mu?
Biber gazını bir suç işlemek amacıyla kullanmak suçtur, cezai işleme tabidir yanında bulundurmak ise kabahattir. Kişinin suç işlemek için kullanmış olduğu biber gazı, 5237 sayılı TCK”nin 6. maddesi uyarınca silah niteliğinde olduğu gözetilerek kişiye TCK”nin 86/3-e maddesi uygulanmalı ve sanığa kasten yaralama suçundan ceza verilmesi gerekmekte olduğu bildirilmektedir.
Biber Gazı Taşımak Yasal mı?
İnsanlar toplumla birlikte yaşamak zorundadır. Toplumda bildik yada bilmediğimiz kötülükler, zararlar gelebilir. Kendimizi korumak durumunda olacağımz zamanlar olabilir. Kendimizi yada sevdiklerimizi korumak için aldığımız önlemler bilmeden suç olulşturmu olabilir. Kanunumuzda suç teşkil edecek, silah sayılacak alatleri taşımak suç ve ceza gerektirir. Bilmemek ceza görmemek anlamına gelmez. Bilmiyordum taşınmaması yada kullanılmaması gerektiğini” demek bir mazeret değildir ve cezai duruma engel değildir.
Bu yüzden yanımızda silah oluşturacak materyaller taşımak kabahat, onları kullanmak ise suçtur. Biber gazıda silah yerine geçtiği için onunda kullanılması yasal değildir. Dediğimiz gibi . Kullanmak ise nasıl ve ne amaçla kullanıldığı üzerine kanunumuzda değişik durumlar alır. Cezası o durumlara göre artmakta yada direk Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Biz kesin ve net bir bilgi veremeyiz. Kanun maddelerine göre ceza değişmektedir. Bu yazı sadece bilgilendirme biber gazı taşımak ve kullanmak suç mu, yasal mı hakkında bir bilgi vermek amaçlı yazılmıştır.
Biber Gazı Kullanmak, Sıkmak Suç mu?
Biber Gazı Kullanmanın Cezası Var mı?
Biber Gazı Kullanmanın Cezası Nedir?
Biber gazı kullanmak suça girmektedir. Çünkü bugün biber gazını kanun silah olarak görmektedir. Bu yüzden kasten zarar vermeye girdiğinden dolayısı ile kullanmakda suçtur. Kanunda şu şekilde yer alır. Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Biber gazını suç ve zorlama saldırı olmadan kullanmak suç olarak kabul görmektedir. Biber gazı kullanmak suç, taşımak ise kanunda kabahatler kısmına girmektedir.
Biber Gazı Silah Kapsamındadır
Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kanunda aşağıdaki ibareler biber gazına girmketedir.
— Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler,
— Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
— BİBER GAZI İLE YARALAMA ( Kasten Yaralama – Sanığın Suçta Kullanmış Olduğu Biber Gazının Silah Niteliğinde Olduğu )
Kısacası şunu söylememizde yarar var. Kesin ve özetle: Kasten yaralama suçunda; sanığın suçta kullanmış olduğu biber gazının silah niteliğinde olduğu gözetilmelidir.
— Kişinin suçta kullanmış olduğu biber gazının 5237 sayılı TCK’nin 6. maddesi uyarınca silah niteliğinde olduğu gözetilerek sanığa TCK’nin 86/3-e maddesinin uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi,