DDoS Saldırısı Nedir?
Ddos saldırısı, bir web sitesine birden fazla giriş yaptırılarak, aşırı yüklenme sonucu sitenin belli bir zaman içinde ya da süresiz olarak ulaşılmamasını sağlayan siber saldırıdır. Makina ya da ağ kaynaklarının gerçek ziyaretçiler tarafından ulaşılamaması için yapılır. Ddos saldırılarının amacı bankalar, kredi kartı ile işlem yapan siteler ya da yüksek profilli web sunucularında barındırılan web sitelerini hedef alır. DDoS Saldırısı Nedir?
DDoS Saldırısı (Distributed Denial of Service attack) Çoklu sistemlerin hedef sistemine ya da bant genişliğine yapılan saldırılar sonucu oluşan bir durumdur. DDoS Saldırısı Nedir? dersek kısaca Ddos saldırısı, web sitelerinin barındığı hostun, işleyişini, geçici veya süresiz durdurma işlemidir. Hostun yani sitenin sahibi bile sitesine giriş yapamamakta ve admin paneline ulaşamamaktadır.
Denial of service anlamı servisin (hizmetin) işleyişini engellemedir. Hizmetleri durdurma yoludur amaç. örneğin bir wenb sitesinin sayfalarının üst üste bindirilmesi istenir. Bu istenileni yapan sitenin alt yapısı belli bir zaman sonra bozulur ve çöker. Dafa farklı yollar da istenerek sitenin bu yoğun veri akışından dolayı çökmesi sağlanır.
DDOS Saldırısı Nasıl Yapılır?
DDOS Saldırılarında belli bir sitenin, bu banka olabilir, kurumsal ya da resmi bir site olabilir, belli bir zaman içerisinde ulaşılamamasını sağlamak için yapılır. Ddos saldırısı nasıl yapılır, bir siteye sürekli veri akışı yapılarak saldırı gerçekleştirilir. Belli bir zaman sonra site çöker.
Birden fazla saldırı amacı için kullanılır. Eğer saldırgan tek bir bilgisayar makinasından saldırı gerçekleştirirse bu saldırının adı dos‘ tur.
Şayet saldırı çoklu makinalar dan yapılarak oluşuyorsa bu saldırıya DDos adı verilir. Çoklu saldırı makinasına müdahale edip kapatmak daha kolaydır o yüzden saldırganlar çoklu saldırı makinaları kullanarak işi sağlama alırlar. Çünkü çoklu saldırı nakinalarında ki sistemi bilmek ve davranışını izlemek zordur. Bu da saldırganlara avantaj sağlar.
DDOS Saldırılar, birden fazla bilgisayarla ile yapılır.
DDoS Türleri Nelerdir?
DDoS Türleri Nelerdir? hakkında kısaca bilgilendirmeye yer verelim.
ICMP Flood: Bu saldırı, internet ağına, ağ paketleri göndererek kaynakların tükenmesi sağlanır. Saldırılardan biri olan Ping Flood, hedefin ping paketlerine maruz kalması sağlanır. Basit Dos saldırıları türündendir.
(S)SYN Flood: Bu saldırı iletişim işlemlerinin başlatılması ile yapılır. Bir bağlantıya, sunucuya TCP/SYN paketi gönderiliyor ve bunun sonucunda iletişimin başlaması isteniyor. Defalarca sayısı çok fazla olan sayısız TCP/SYN paketi sunucuya gönderilir. Saldırı yapılan sunucunun yarı-açık bağlantıların artması yüzünden tükenir. Böylelikle sunucuya erişim sağlanamaz.
- Ayyıldız Tim Kimdir?
- Siber Savaş Nedir?
- Türk Hacker Grupları Kimlerdir?
- Hacker Nedir? Hacker’ ların Geliri Ne Kadar?
- Bilinen Hacker Grupları İsimleri