Hacker Nedir? Hacker’ ların Geliri Ne Kadar?

Hacker Nedir? Hacker’ ların Geliri Ne Kadar? İnternetin yaygınlaşmasından itibaren “bilgisayar korsanı” denilen bir takım gruplar ortaya çıkmıştır. Hepsinin amacı, vizyonu farklı farklıdır. Zamanla adlarını yaptıkları eylemlerle duyuran sanal korsanları dünyada Hacker adı ile adlandırılmaktadırlar. Hackerlar ile ilgili geniş bir yazı hazırladık, Hacker Nedir?, Hackerların geliri ne kadardır, ücretleri var mıdır yoksa gönüllü olarak mı faaliyet sürdürürler? Hepsinin yanıtını bulacağınız yazımıza başlıyoruz.

Hacker Nedir?

Hacker’ lar Ne Kadar Kazanır? Geliri Var mıdır? Hacker’ lık Ücreti Nedir?

Bilgisayar ile ilgisi olan ya da olmayan hepimiz zaman zaman bu kelimeyi duymuşuzdur. Hacker. Peki Hacker Nedir? Tam anlamı Bilgisayar Korsanı demektir. Anlamı, özel ya da kurumsal bilgisayarlara, ağlara izinsiz giren kişidir. Bilgisayarlar da ki otomat, elektronik, mekanik sistemlerin doğru çalışmasını sağlayan ve bu sitemlere girerken doğru bilgilerle giriş yapan anahtarları kopyalayarak aynısını yaparak bilgisayarlara, ağlara giren kişidir. Yüksek bilgi donanıma sahiptir. Bilgisayar programcısıdır. Program bilgileri ile kendi geliştirdiği kodları sayesin de sistemleri yanıltarak hedef edindiği blgisayara giren bilgisayar dahisidir.

Çoğu  insanlara göre hacker sözü sistemleri kıran bozan olarak algıladıkları için yanılırlar. Hacker Nedir? Hacker’ lık uzmanlık gerektiren, bilgisayar programcısı ve donanımlı kod bilgisine sahip kişi anlamında olduğunu belirtmiştik. Gerçek hacker olmak çok zordur. Hacker’ lar Ne Kadar Kazanır? Geliri Var mıdır? Hacker’ lık Ücreti Nedir?

Hacker’ ların Geliri Ne Kadar?

Gerçek hacker çok fazla para kazanır. Yılda 34 milyon dolara yakın Hackerların geliri vardır. Günümüzde siber saldırılar arttığı için şirketler sanal ortamda kendilerini güvende hissetmek isterler. Bu yüzden bir takım önlemler alırlar. Şirketler ve özel kuruluşlar bilgisayarlarına girecek korsanı önlemek, bilgi çalmayı amaçlayan virüsleri silmek ve virüsün bilgisayarlarına sızmasını önlemek için koruyucu programlara ihtiyaç duyarlar. Bu programları yazan kişiler de haliyle çok kazanırlar.

Virüs yapmak ya da olan olan  virüsü engellemek için yazılan kod çok fazla bilgi donanımı gerektirir. Bu bilgi sayılı kişilerde olduğu için de hackerların sayısı azdır, alternatifleri olmadığı için de  kişiler büyük paralar kazanırlar. Resmi ve özel kuruluşların sistemlerini koruması için  hackerlara ve hackerlarca yazılan yazılımlara gereksinimleri vardır.

hackerlar ne kadar kazanir

Çoğu kişi internet bankacılığı ile işlerini halletmeye başladılar. Bir çok alışverişler artık internet aracaılığı ile olduğundan internette de dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtekarlık için bir takım tehlikeler oluşmaya başladı. Kredi kartı bilgilerinin çalınması, bankaya ait bilgilerin ele geçirilerek paraların çekilmesi vb. gibi çok sayıda tehlikeler arttı.

Bu yüzden de şirketler sitelerinin korumalı olması için çalışma başlattılar. Sanal koruma için ayrı bütçe ayırdılar. Hackerların yazdığı yazılımları alarak kendi bilgilerini ve müşterilerinin bilgilerini koruma altına almaya başladılar. Bu sanal koruma için Hackerlar kollarını sıvayarak daha çok yazılım yazmaya, koruyucu programlar üretmeye başladılar. Haliyle bunları satarak büyük paralar kazanmaya başladılar.

Bir Hacker yılda 34 milyon dolara yakın para kazanıyor. Bu gerçekden çok büyük bir rakam. Yöneticiler, şirket güvenliği için hackerların yazdığı yazılımlara büyük ihtiyaçları olduğu için mutlaka almak para ödemek zorundadırlar.  Fakat kötü niyetli kişiler yine de farklı saldırı yolları bularak bilgisayarlara sızmayı başarabiliyorlar. Büyük bir döngünün içinde kalan bu sistem hackerları zengin ediyor.

Hacker’ lar ile ilgili diğer yazılarımız:

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız