OpenAI ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır? Sohbet Robotu Nedir?

OpenAI ChatGPT Nedir? diye merak edenler için hemen kısaca yanıtlayalım. ChatGPT bir sohbet robotudur. Yapay zeka internet üzerindeki bütün dijital kitaplarıi makaleleri okuyarak sorduğunuz soruya saniyeler içinde doğru ve düzgün yanıt veriyor. ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen ve diyalog konusunda uzmanlaşmış bir prototip yapay zekâ sohbet robotudur. Chatbot, hem denetimli hem de takviyeli öğrenme teknikleriyle ince ayar yapılmış büyük bir dil modelidir. ChatGPT çok doru ve düzgün yanıtlar vererek diğer chatbot’lardan kolayca ayrılabiliyor. Gerçekten mükemmel bir şekilde sorulan soruyu hızlı ve doğru olarak yanıtlıyor.

ChatGPT, konuşma bağlamında insan benzeri metinler oluşturmak için özel olarak geliştirilmiş GPT (Generative Pre-training Transformer) dil modelinin bir çeşididir. Bir kullanıcıdan girdi verildiğinde doğal dil yanıtları oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Yapay zeka alanında daha fazla veri toplandıkça ve yeni teknikler geliştirildikçe, Chat GPT muhtemelen insan benzeri metinleri anlama ve oluşturma konusunda giderek daha yetkin hale gelecektir. Yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT, şu an ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

Chat GPT yalnızca tarayıcı üzerinden kullanılabiliyor. Web sitesine kayıt olduktan sonra işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

ChatGPT Nasıl Kullanılır
ChatGPT Nasıl Kullanılır

ChatGPT‘un 2021’e kadar olan datalara erişimi var. ChatGPT Nasıl Kullanılır? Kullanımı gayet basittir. Aşağıdaki yolu izleyerek kullanmaya başlayın.

  1. Bilgisayar veya telefonunuzdan https://chat.openai.com web sitesini açın.
  2. Siteye üye değilseniz “Sign up” butonuyla üye olun. (Bir OpenAI hesabı oluşturun.)
  3. Üye olup siteye giriş yaptıktan sonra açılan sohbet ekranından ChatGPT‘yi kullanabilirsiniz.

ChatGPT Nerelerde Ne İçin Kullanılır?

Kendisine sorulan sorulara en doğru şekilde cevap veriyor ve yanıtlarını kitaplar, makaleler ve web sitelerini kullanarak en doğrucu şekilde aktarmaya çalışıyor.

  • İnce ayar: Chat GPT’yi kullanmanın en yaygın yollarından biri, modele belirli bir görev veya veri kümesi üzerinde ince ayar yapmaktır. Örneğin, müşteri sorgularını anlama ve yanıtlama becerisini geliştirmek için müşteri hizmetleri görüşmelerinden oluşan bir veri kümesi üzerinde modele ince ayar yapabilirsiniz.
  • Metin oluşturma: Sohbet GPT, çeşitli konularda metin oluşturmak için kullanılabilir. Bu, modele bir bilgi istemi veya bir parça metin sağlayarak ve ondan bu girdiye dayalı olarak ek metin oluşturmasını isteyerek yapılabilir. Bu, içerik oluşturmak için yararlı olabilir, örneğin makale yazmak ve hatta kod yazmak için kullanabilirsiniz
  • Soru yanıtlama: Sohbet GPT’sinde, belirli bir bağlama veya bilgi tabanına dayalı olarak soruları yanıtlamak için ince ayar yapılabilir. Bu, sohbet botları veya bilgi alma sistemleri oluşturmak için yararlı olabilir.
  • Metin özetleme: Chat GPT’nin başka bir kullanım durumu, modelin daha uzun bir metin parçasının özetini oluşturmak için ince ayarlandığı metin özetlemedir.
  • Dil Çevirisi: Chat GPT’nin başka bir kullanım durumu, modelin makine çevirisi görevleri için ince ayarının yapılabildiği dil çevirisidir.
  • Çok Modlu Öğrenme: Sohbet GPT’si, resimler, ses ve video ile ilgili metinleri anlamak ve oluşturmak için de ince ayar yapılabilir. Bu, çok modlu öğrenme olarak bilinir ve Chat GPT’nin daha çeşitli içerikleri anlamasını ve oluşturmasını sağlar.

ChatGPT Nasıl Çalışır?

Chat GPT (Generative Pre-training Transformer), insan benzeri metinler oluşturmak için eğitilmiş son teknoloji bir dil modelidir. Metin oluşturmak için derin öğrenme teknikleri, özellikle bir trafo sinir ağı mimarisi kullanır. Dil çevirisi, metin özetleme ve soru yanıtlama gibi çeşitli doğal dil işleme görevleri için ince ayar yapılabilir.

Chat GPT, genellikle bir insan tarafından yazılan metinden ayırt edilemeyen metinler üretmesine izin veren çok büyük miktarda veri üzerinde eğitilmiştir. Geliştiriciler, araştırmacılar ve işletmeler için metin, sohbet botları ve doğal dil anlama yetenekleri gerektiren diğer uygulamaları oluşturmak için güçlü bir araçtır.

CHAT GPT ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

  • Soru-cevap
  • Matematik denklemleri çözme
  • Metin yazma (Temel akademik makaleler, edebi metinler, film senaryosu vb.)
  • Hata ayıklama ve düzeltme (Örneğin herhangi bir kod bloğundaki hataları tespit edip doğrusuyla düzeltme)
  • Diller arası çeviri
  • Metin özetleme ve metindeki anahtar kelimeleri tespit etme
  • Sınıflandırma
  • Tavsiyelerde bulunma
  • Herhangi bir şeyin ne işe yaradığını açıklama (Örneğin bir kod bloğunun ne işe yaradığını açıklama)

ChatGPT’yi kim yaptı? ChatGPT Kime Ait?

ChatGPT (Generative Pre-training Transformer), yapay zeka alanında lider bir araştırma şirketi olan OpenAI tarafından geliştirilmiş bir dil modelidir. OpenAI, Aralık 2015’te Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, Wojciech Zaremba tarafından kuruldu.

Şirketin misyonu, tüm insanlık için faydalı olacak şekilde güvenli yapay genel zeka (AGI) oluşturmaktır. OpenAI’de çalışan araştırmacı, mühendis ve bilim adamlarından oluşan ekip, ChatGPT modelini sürekli olarak geliştirip iyileştirerek onu daha güçlü ve çok yönlü hale getiriyor.

ChatGPT Faydaları

Chat GPT ile özgün bir şiir yazabilir, zorlu bir matematik problemini çözebilir veya bulamadığınız bir kaynağı onun sayesinde kolayca bulabilirsiniz. Uygulama ayrıca birebir çeviri yapabiliyor. 

ChatGPT, yalnızca kullanıcılara sıralama yapmaları için bağlantılar sağlayarak değil, aynı zamanda karmaşık sorunları çözerek ve karmaşık soruları yanıtlayarak insanların arama motorlarını kullanma biçiminde devrim yaratıyor. Genel olarak ChatGPT, girdi verilerine dayalı olarak kulağa doğal gelen metinler oluşturmada yararlı olabilir.

  • Yüksek kaliteli metin oluşturma: Chat GPT, genellikle bir insan tarafından yazılan metinden ayırt edilemeyen metinler üretmesine izin veren çok büyük miktarda veri üzerinde eğitilmiştir. Çeşitli doğal dil işleme görevleri için ince ayar yapılabilir: Chat GPT, dil çevirisi, metin özetleme, soru yanıtlama ve daha fazlası gibi görevler için ince ayar yapılabilir.
  • Birden fazla dilde metin anlayabilir ve üretebilir.
  • Daha doğal ve insana benzer metinleri anlayabilir ve üretebilir.
  • Görüntüler, ses dosyaları gibi daha çeşitli metin biçimlerini anlayabilir ve üretebilir.

ChatGPT gibi araçlar, normalde insanlar tarafından gerçekleştirilecek görevleri otomatikleştirerek çeşitli iş bağlamlarında verimliliği ve üretkenliği artırma potansiyeline sahiptir. Ancak, ChatGPT hala nispeten yeni bir teknolojidir ve yeteneklerinin zaman içinde gelişmeye ve gelişmeye devam etmesi muhtemeldir.

Sohbet GPT mi Google mı?

Chat GPT, OpenAI tarafından geliştirilen ve insan benzeri metinler oluşturmak için eğitilmiş son teknoloji bir dil modelidir. Metin oluşturmak için derin öğrenme teknikleri, özellikle bir trafo sinir ağı mimarisi kullanır. Dil çevirisi, metin özetleme ve soru yanıtlama gibi çeşitli doğal dil işleme görevleri için ince ayar yapılabilir.

Google ise arama, Gmail, Google Haritalar, YouTube ve daha fazlasını içeren çok çeşitli ürün ve hizmetler sunan bir arama motoru ve teknoloji şirketidir. Google, kullanıcı sorgularını anlamak ve yanıtlamak için çeşitli doğal dil işleme teknikleri kullanır. Google‘ın dil modeli, soruları yanıtlayabilen, metni çevirebilen ve hatta metin oluşturabilen arama motoru Google Asistan ve Google Translate‘de kullanılmaktadır.

Chat GPT’de sunduğu veri nesneleri ve bilgileri yine arama motorlarından yani Google’dan çekiyor. 

CHAT GPT NETWORK ERORR HATASI

  • Chat GPT kullanırken, “ağ hatası” ya da “network error” uyarısı çıkıyorsa, bu uygulamanın çokfazla istek alıyor olmasından kaynaklı olabilir.
  • Eğer uygulamaya çok sık istek gönderiyorsanız isteklerinizi yavaşlatmanız gerekir. Hatayı düzeltmek için bu adımları uygulayın:
  • -Önbelleği temizleyin.
  • -Hesabınıza tekrar giriş yapın.
  • -E-posta adresinizi doğrulayın.
  • -Cep telefon numaranızı doğrulayın.
  • -Yeni bir hesap oluşturun.
Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız