Polis Olmak için Boy Şartı Aranıyor mu? Boy Ne Kadar Olmalı?

#polisolmakiçinboyşartınedir #polisolmakiçinşartlarnelerdir #polis

Polis olmak için boy şartı aranıyor mu? Bir çok kişi küçükken polis olmak ister. Rüyalarımızda polis olduğumuzu görür ve bu mesleği yapmak için can atarız. Hem riskli hemde çok önemli meslek olan polislik oldukça zordur. Tehlikelere atılmak, bir çok suçlu ile karşı karşıya gelmek herkesin yapabileceği meslek değildir. Türk halkı olarak bizler, polisden hem korkarız hemde çok severiz. Asker, polis bizim için önemli mesleklerin başında gelir. Bunun sebebide evimiz olan vatanımızı korumaları, canımızı, malımızı korumalarıdır.

Herkesin çocukluktan beri rüyası olan polislik mesleğini yapabilmek için bir takım şartlar gerekmektedir. Polis Akademisi Başkanlığında, kanunumuzda belirlenen Polis olmanın şartları nelerdir? göz atalım. Acaba polis olmak için boy şartı aranıyor mu? Polis olmak için ne kadar boy gerekli? Polis olmak için şartlar nelerdir? Hepsine tek tek göz atalım.

Polis Olmak için Boy Şartı Aranıyor mu?

Polis olmak için boy şartı evet aranıyor. Öyle çok çok uzun boylu olmak gerekmiyor olsada tabii ki polis olmak için boy sınırı vardır. 04 Ağustos 2003 tarih ve 25189 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin Hastalık Branşlarının Sınıflandırılması EK-3 I-A Dahili ve Harici Hastalıklar başlıklı 7. maddesinde belirlenen esaslara göre erkek ve kadın için boy sınırlaması belirtilmiş.

Polis Meslek Yüksekokullarına alınacak adaylarda boy şartı nedir?

Polis Olmak için Boy Şartı Nedir?

Kanunda yer alan maddeye göre erkeklerde boy oranı en az 167 cm. olmalıdır. Kadın polislerde istenen boy oranı ise en az 162 cm. olacaktır hükmü bulunmaktadır.

Polis Olmak için Şartlar Nelerdir? Polis Olmanın Şartları Nelerdir?

Polis olmak için istenen şartlar vardır. Bu şartlara sahip olanlar polislik mesleğine alınırlar. Polis olmak için şartlar nelerdir? bahsetmeden önce polis olmak için değişen ve değişmeyen polis şartları yasasından bahsedelim. Emniyet Teşkilatı sağlık şartları yönetmeliği kapsamında Polis olmak için şartlar değiştirildi. Polis okullarından mezun olup ilk defa polislik mesleğini icra edecek kişiler, A-B-C- dilim şartlarını taşıyan kişiler buna göre sınıflara ayrılarak hizmet edecekleri yerlere atanacaklar.

Daha önceki yıllarda polis olmak için istenen şartlar geçerliliğini koruyor. Polis olma şartları 2022 yılı içinde geçerliliğini koruyor. Peki, polis olmak için istenen şartlar nelerdir? Polis Olmanın Şartları Nelerdir?

Polis olmak için istenen şartlar nelerdir? POMEM

 Polis olmak için istenen şartlar nelerdir
Polis olmak için istenen şartlar nelerdir
  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Lise, Lisans ve ön lisans mezunu olmak.
  • Yurtdışı okullardan mezun olan kişiler için denklik belgesi.
  • Gerekli KPSS taban puanı geçmek.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • 30 yaşından gün almamış olmak.
  • Fiziki şartlarda aranan nitelikler arasında erkek 167 cm, kadın adayların ise 162 cm’den uzun olması.
  • Tüm adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşıması, silah taşımaya engel bir durumun bulunmaması ve herhangi bir yüz kızartıcı ceza almış olmaması gerekiyor.

Polis olmak için bu maddeleri geçtikten sonra yazılı ve sözlü sınavı geçmeli; ardından fiziki yeterlilik sınavını da geçmelisiniz. Daha sonra polislik için belli bir eğitimden geçtikten sonra polis olabilirsiniz. Çok zor olan bu mesleği yapmak için sağlık bakımındanda uygun olmalısınız. Silah taşımaya engel sağlık sorununuz olmamalı.

Polislik Eğitimi Farklı Kategorilerden Oluşur. Bu Kategoriler Şunlardır.

Polislik mesleği bir kaç kategoriler içermektedir. Bu kategoriler lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunları olarak değişkenlik gösterir. Buna bağlı olarak 6 ay ila 2 yıl arasında farklı süreler doğrultusunda polislik eğitimi verilir.

Polis Eğitimi Kategorilere Ayrılmıştır

  • Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM) ile 6 ay eğitim,
  • Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim,
  • Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim,

Bu kategorilerden hangisine ait eğitim aldınızsa. bu eğitim durumunuza göre polis ünvanına sahip olabilirsiniz. Eğitimler asil ve yedek olarak ayrılır. Belli sebeplerden dolayı, asil oldukları halde süreci devam ettiremeyen kişiler elenerek yerine yedeklerden seçilerek polis alımı gerçekleşir.

#polisolmakiçinboyşartı #polisolmakiçinşartlarnelerdir #polis

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız