Soğuk Algınlığına ve Gribe En iyi Gelen 14 Çözüm Yolu

Soğuk Algınlığına ve Gribe En iyi Gelen 14 Çözüm Yolunu sizlerle paylaşacağım. Soğuk algınlığı ile başlayıp gribe kadar giden aşamada kendinizi iyi hissetmeniz için bir takım önerilerde bulunacağım. Soğuk kış günlerinde giripden kaçınmak neredeyse olanaksız gibi gelsede size birazdan sunacağım kendi kendinize tedavi yöntemleri ile gribe yakalanmadan kılı geçirmeniz mümkündür.

Grip son derece bulaşan bir hastalıktır ve tedavisi yoktur. İlaçla 7 gün ilaçsız 1 haftada iyileşir diye şakalaşmalar bile bulunur. Bir tedavisinin olmaması, grip olduğunuzda kendinizi daha iyi hissetmenin bir yolu olmadığı anlamına gelmez. Gribe yakalandıysanız, vücudunuz virüsle savaşırken rahatlayabilmeniz için evde grip semptomlarını tedavi etmenin 10 yolunu aşağıdaki satırda sizlere göstereceğim.

Soğuk Algınlığına ve Gribe En iyi Gelen 14 Yol

Soğuk Algınlığına ve Gribe En iyi Gelen 14 Yol
Soğuk Algınlığına ve Gribe En iyi Gelen 14 Yol

Soğuk Algınlığına ve Gribe Ne İyi Gelir?

    Gribe yakalandığınzda yapmanız gerekenler sırasıyla aşağıda yer almaktadır. Soğuk Algınlığına ve Gribe En iyi Gelen 14 Çözüm Yolu.

    1. Dinlenin: Gribe yakalandığınızda mutlaka ama mutlaka kendinizi dinlenmeye ayırmalısınız. Çünkü girip nedeniyle bitkin ve halsiz kalacağınız için, size enerji gerekmektedir. Virüsle vücudunuzun savaşması için ona yyardımcı olun ve bol bol dinlenin. Özellikle hastalandıktan sonraki ilk 24 saat boyunca evde kalın ve dinlenin.
    2. Bol Su ve Sıvı Tüketin: Vücudumuz grip mikropları ile savaşırken sıvıya ihtiyacımız bulunmaktadır. Günde 10-12 bardak su içmelisiniz. Eğer ateş, ishal gibi rahatsızlıklar varsa vücudunuz önemli ölçüde sıvı kaybedecektir. Sıvı kayıplarını önlemek için bol su ve sıvı içeekler tüketmelisiniz. Örneğin su haricinda meyve suyu, çorba gibi içeceklerle sıvı kaybını önleyebilirsiniz. sıvı dengesi sağlanmalıdır. Sebze ve meyve suları, bitkisel çaylar ve çorbalar sıvı ihtiyacı için bu dönemde oldukça önemlidir.
    3. Buhar solumak ya da sıcak duş almak:
    4. Başkalarıyla temastan kaçının: Grip virüsleri genellikle enfekte bir kişinin hapşırması veya öksürmesi sırasında oluşan havadaki damlacıklar yoluyla yayılır. Başkaları ile çok önemli olmadıkça yakın temasdan kaçınım.
    5. Burna tuzlu su uygulamak ve gargara yapmak.
    6. Limon, bal ve karabiber karışımı ile öksürüğü hafifletin.
    7. Bol bol sarımsak yiyin: Sarımsak bol kükürt içerdiği için bağışıklık sisteminizi güçlenmesinde yardımcı olacaktır. Halk arasında doğal antibiyotik olarak da adlandırılan sarımsak, antibakteriyel özelliği sayesinde, vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Özellikler soğuk algınlığının iyileşmesinde en etkili yiyecektir.
    8. Ilık limonlu su için. Anında dize enerji verecektir.
    9. Çay içerken içine mutlaka limon koyun.
    10. C vitamini içeren meyveler tüketin: C vitamini değeri açısından yüksek olan portakal, mandalina, greyfurt, kivi, ananas, çilek ve daha birçok mevsiminde taze meyveyle birlikte limon, kırmızı ve yeşil biber, domates; roka, maydanoz, marul gibi yeşillikler, taze kuşburnu, brokoli, lahana ve ıspanak gibi sebzeler mümkün olduğunca çiğ ya da hafif haşlayarak tüketin.
    11. Üzerinize battaniye örterek kendinizi sıcak tutun ve uyumaya çalışın.Souk algınlığının neden olduğu halsizlik ve yorgunluğun sebebin bağışıklığınızın zayıflamasıdır. Bağışıklığınızın güçlenmesi için mutlaka dinlenin ve mümkünse uyuyun.
    12. Nane limon karışımı yapın: 2 çorba kaşığı kuru nane ile 1,5 bardak su bir cezveye konulur. İçerisine kabuğuyla beraber küçük parçalara ayrılmış yarım limon eklenerek kaynatılır. Kaynayınca süzülerek bardağa boşaltılır ve sıcak olarak tüketilebilir.
    13. Mutlaka terleyin; Terlemek soğuk algınlığındaki mikropları ter yolu ile dışarı atabilirsiniz. Ayrıca terleyerek eğer ateşiniz varsa ateşinde düşmesine yardımcı olacaktır Terlemeden sonra ya ılık bir duş alın yada giysilerinizi çıkarıp temiz kuru giysiler giyin.
    14. Soğuk Algınlığı İlaçları Kullanabilirsiniz:

    Soğuk Algınlığına ve Gribe En iyi Gelen 14 Yol

    Benzer Haberler
    Cevap Bırakın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

    İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız