Et, böcek yiyen Sinek Kapan Venüs Bitkisi nasıl bitkidir?

Sinek Kapan Venüs Bitkisi. Et, sinek, böcek yiyen çiçek, sinek kapan Venüs büyük bir bitki değildir. Sinek kapan Venüs‘ün gerçek adı Dionaea muscipula‘dır. Böcekleri ölümcül odasına çeken, onları yakalayan, yiyen ve bittiğinde onları dışarı atan zeki bir etçil bitkidir. Sinekkapan Venüs, etçil yeme alışkanlıklarıyla tanınan çiçekli bir bitkidir. Tuzak adı verilen kısım, her yaprağın ucundaki menteşeli iki lobdan yapılmıştır. Lobların iç yüzeylerinde, av onlarla temas ettiğinde lobların kapanmasına neden olan trikom adı verilen kıl benzeri çıkıntılar bulunur. Bu tür harekete thigmonasty denir. Dokunulmaya karşı yönsüz bir bitki tepkisidir.

Sinek, böcek, karınca vb. av bir kez tuzağa girdiklerinde artık kaçış yoktur. Organ sıkıca kapanır ve sindirim süreci başlar. Menteşeli tuzakların kenarları, kapan kapandığında avın dışarı fırlamamasını sağlamak için kilitlenen küçük kıllarla çevrilidir. Av aslında orada değilse bitkinin enerjisini boşa harcamasını önlemek için tuzak yalnızca trikomlara birden çok kez dokunulduğunda kapanacaktır. Etçil bitkiler, bitki dünyasının ünlüleridir. Çoğunlukla böcekleri ve diğer eklembacaklıları yakalayıp tüketerek hayatta kalan bitkilerdir.

Sinek Kapan Venüs Bitkisi, Sinekkapan bitkisi

Et sinek böcek yiyen bitki hangi bitkidir

Sinek Kapan Venüs Bitkisi, Sinekkapan bitkisi veya Venüs Sinek Kapanı veya Böcekkapan bitkisi, et, sinek, böcek yiyen bitkilerden biridir. Bir çok etçil bitki türü vardır.

Bunlardan en bilineni ve evlerde yetiştirileni Sinek kapan Venüs adı ile bilinen sinekkapan bitkisidir. Et, sinek, böcek yiyen bitki hangi bitkidir?

Sinek kapan Venüs nasıl bir bitkidir?

Et, sinek, böcek yiyen bitki hangi bitkidir? Et yiyen çiçek hangisidir? Böcekkapan bitkisi

Sinekkapan bitkisi veya Venüs Sinek Kapanı veya Böcekkapan bitkisi, Dionaea muscipula familyasından, ABD’nin güneydoğusundaki sulak alanlarda yetişen, böcek ve örümcekgiller ile beslenen bir bitkidir. Çok yıllık bir bitki olan sinekkapan, etçil bir bitkidir. Uzaydan veya uzak bir yerden geliyor gibi görünseler de, Venüs sinek kapanları aslında Amerika Birleşik Devletleri’ne özgüdür.

Sinek Kapan Venüs Bitkisi insana zarar verir mi?

Venüs sinek kapanları insanlar için tehlikeli değildir. Zehirli değiller ve ısırmazlar. Venüs sinek kapanları güvenli ev bitkileridir. Venüs sinek kapanı bir insana zarar verecek kadar güçlü değildir. Venüs sinek kapanına parmağınızı sokarsanız ne olur? Tabii ki parmağınızı kaybetmez, hatta bir çizik dahi almazsınız. Aslında bu durum biyki için zararlı ve tehlikelidir. Çünkü sinek kapanının gereksiz yere enerji harcamasına neden olur. Venüs sinek kapanlarının tuzaklarının kenarlarında bazen diş gibi görünebilen filamentler bulunur.

Venüs sinek kapanları yere yakın büyüyen küçük bitkilerdir. Vahşi doğada, Venüs sinek kapanları yırtıcı bitkilerdir. Her zaman bir sonraki kurbanı sabırla beklerler. Ama bu kurbanlar sadece küçük böcekler. Sizin parmağınız büyük olacağı için asla tuzağa düşmezler. Sadece enerji harcayacakları için bitki için olumsuz bir durumdur.

Et Sinek böcek yiyen Sinek Kapanı Venüs Nerede Yetişir? Venüs sinek kapanı nasıl beslenir?

Venüs sinek kapanı, Kuzey ve Güney Carolina’ya özgüdür. Doğada, yalnızca Kuzey ve Güney Carolina kıyıları boyunca 100 millik bir alanda bulunabilirler. Bitki, besin açısından fakir olabilen nemli, asidik toprakta yetişir. Dünyanın birçok yerinde saksı bitkisi olarak en gözde çiçeklerdendir.

Sinek kapanı Venüs Bitkisi

Sinek Kapanı Venüs Bitkisi

Sinek kapanı Venüs, en bilinen etçil bitkilerden biridir ve çoğunlukla böcekler ve örümceklerle beslenir.

Kısa bir gövdeden büyüyen yaklaşık dört ila yedi yapraklı küçük bir bitki, tuzağı oluşturan orta damarda menteşelenen bir çift terminal lobudur.

Bitki o kadar gelişmiş ki canlı ve cansız uyaran arasındaki farkı söyleyebiliyor ve loblar 0,1 saniyede aniden kapanabiliyor.

Venüs Sinekkapanı‘nın sadece bir türü varken birçok çeşidi vardır.

Et yiyen Çiçek, Sinek Kapan Venüs Bitkisi Avını Nasıl Yakalar?

Sinek Kapan Venüs Bitkisi Avını Nasıl Yakalar
Sinek Kapan Venüs Bitkisi Avını Nasıl Yakalar

Bitki havaya böcekler için çekici olan çok sayıda uçucu ve hoş kokulu organik bileşik salar. Hipotez, bu uçucu bileşiklerin ilk çekim kaynağıdır ve böcekleri bitkiye yaklaştırır. Böcekler, her yaprağın ucunda bulunan bitkinin tuzaklarından birine yaklaştıklarında, tuzaklar tarafından salgılanan hoş kokulu, hoş kokulu bir nektar tarafından içeri çekilirler. Tuzakların içi, böcekleri ölümcül odaya davet etmede de rol oynayabilecek kırmızı bir pigmentle kaplıdır.

Bir böcek içeri girdiğinde, duyusal tüyler bozulur ve aksiyon potansiyeli olarak bilinen bir elektrik sinyali tetiklenir. 20-30 saniyelik bir aralıkta bu tür iki veya daha fazla sinyal meydana gelirse, tuzak kıskaçları tamamen olmasa da bir saniyeden daha kısa sürede kapanır. Tam tuzak için daha fazla duyusal kılları saptıran mücadele eden avın neden olduğu daha fazla aksiyon potansiyeli gerektirir. Ürik asit, potasyum iyonları ve sodyum iyonları gibi böcek salgılarının saptanması kapanmaya yardımcı olur.

Bitki gerçekten de canlı bir av yakaladığını tespit ettikten sonra, özel bezler aktive olur ve kurbanı bitki için faydalı bileşiklere ayrıştırmak için asidik sindirim sularının bir karışımını salmaya başlar. Bitkinin büyümesi için gerekli olan azot, fosfor ve kükürt içeren kimyasallar, topraktan sağlanan besin maddelerini desteklemek için kullanılabilir hale gelir.

Bir Venüs sinek kapanı kapandığında, avını sindirirken 5 ila 12 gün arasında kapalı kalır. Bittiğinde, sadece böceğin dış iskeleti kalır. Tuzak açılır, dış iskelet dışarı atılır ve Venüs sinek kapanı bir sonraki yemeği için yeni bir ava hazırlanacaktır.

Sinek Kapan Venüs Bitkisi Kaç Yıl Yaşar? Venüs SinekKapan Bitkisinin Ömrü Ne Kadardır?

Venüs sinek kapanları uzun yıllarca yaşayan bitkilerdir. Her yıl çiçek açarlar. Çiçekler, petalin tabanından kenarlara doğru uzanan yeşil damarlarla beyazdır. Tozlaşan çiçekler sonunda tohumlara yol açar. Bitki üzerindeki her tuzak, ölmeden ve düşmeden önce sadece birkaç kez açılıp kapanabilir. Daha sonra bitki, yeraltı saplarından yeni bir tuzak üretir. Venüs sinek kapanının ömrü kesin olarak bilinmemekle birlikte, 20 yıl ve muhtemelen daha uzun yaşadığı tahmin edilmektedir.

Tüm bitkiler gibi, Venüs sinek kapan bitkisi da enerjisini fotosentez adı verilen bir süreçte güneşten alır. Çevrede bulunmayan besinleri almak için böcekleri ve örümcekleri sindirir.

Venüs Sinek Kapan Bitkisi Nasıl Beslenir?

Sinek kapan Venüs. besinlerinin bir kısmını topraktan alır, ancak bitki böcekleri ve örümcekleri yiyerek beslenir. Temel besin kaynağı karıncadır. Çapı yaklaşık altı ila sekiz inç alır. Bitkinin yaprakları, böcekleri çeken ve sindiren dişli tuzaklardan oluşur. Bir tuzak içindeki tetik kıllarına dokunulduğunda, bitki avını kapatarak tepki verir. Karıncalar, böcekler, çekirgeler, uçan böcekler ve örümcekler ile beslenir. Sinek kapanının bir sineği ve diğer böcekleri sindirmesi bir hafta kadar sürer.

Kışın uykuya dalar, uyku sırasında enerji depolar. Hareketsiz olduğunda, sinek kapanı çok soğuğa dayanabilir. Sinek Kapanı Venüs için ideal sıcaklılar 40 ve 50 derece onlar için uygun sıcaklıktır.

Et, sinek, böcek yiyen çiçek

Et, sinek, böcek yiyen sinek kapan bitkisinin bakımı nasıl olmalıdır?

Sinek kapan Venüs bitkisinin bakımı için şunları yapabilirsiniz.

  • Bol ışık sağlayın. Sinekkapanı bitkisi, ışık gereksinimlerinde etliye benzer. Açık havada tam güneşte yerleştirin. Yazın özellikle sıcak günlerde kısmi gölgeye geçin.
  • Muntazam aralıklarla sulayın. Sinek kapanları nemli tutulmayı sever ve doğru su türü çok önemlidir. Tuz ve minerallerde çok yüksek olduğu için sinekkapanlarda normal musluk suyu kullanmayın. Yumuşatılmış sudan da kaçınılmalıdır. İyi su seçenekleri arasında damıtılmış ve yağmur suyu kullanabilirsiniz.
  • Sinek kapanınızı içeride yetiştirmeyi seçerseniz, kış aylarında yeterince soğuk alabilmesi için dışarı çıkarın. Yine de kış yağmurları sırasında su tutmamasına dikkat edin, yoksa boğulabilir.

Diğer bitkilerden farklı olarak, Venüs sinekkapan, durgun suda oturmalıdır. Tencereleri her zaman yaklaşık bir inç su içeren bir tabakta tutmaya özen gösterin.

  • Çiçekleri suladığınız kadar beslemenizde gerekmektedir. Çoğu uzman, sinekkapanlarınızı hiç gübrelememenizi tavsiye eder. Çünkü bitki besinlerini yediği böceklerden alır. Dış mekan bitkileri kendi kurbanlarını yakalayarak, beslenebilirlker fakat iç ortamda yetiştirdiğiniz Venüs Sinek Kapanlarınızı ancak sizin beslemeniz gerekecektir.

Sinekkapan Venüs bitkisini beslerken birkaç şeyi aklınızda bulundumaznı gerekmektedir. İyi yemek seçenekleri arasında sinekler, ekmek böcekleri, karıncalar, küçük güveler ve örümcekler bulunur. Tuzakları erken çürüteceklerinden hamburger, peynir ve benzeri yiyecekleri kullanmaktan kaçının. Beslerken minik tetik kıllarına dokunun bu hareket kapanmasını yiyeceği almasını sağlar. Ne kadar çok beslerseniz, bitki o kadar güçlü olur. Sinek kapanı her zaman besleniyorsa çok güçlü ve canlı bir bitki olur.

SinekKapan bitkisinin saksını değiştirmek iyi midir? Hangi zamanlarda saksı değiştirmesi yapılır?

SinekKapan bitkisinin saksını iki yılda bir değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu en iyi Ocak veya Şubat aylarında uyku halinin sonunda yapılır. Çoğu uzman tarafından önerilen toprak karışımı 2 kısım turba yosunu ve bir kısım perlit veya silis kumudur.

Böcek Yiyen Bitkiler Hangileridir? ve diğer et yiyen bitkilerin neler olduğunu öğrenmek için tıklayınız

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız