Örümcekler Ne Yer? Ne İle Beslenir?

Örümceklerin 6 veya 8 gözü vardır. 8 ayakları bulunur. Örümcekler arka gövdesinden çıkarttıkları yağ ile ağlarını örerler. Örümcekler ne yer, nasıl beslenir ayrıntıları ile bahsedeceğiz.

Örümcekler ilginç hayvanlardır. Çeşitleri çok fazladır. 40.000′ den fazla örümcek çeşidi bulunur. Tehlikeli bir kaç örümceklerin dışında örümcekler insanlar için zararlı bir hayvan değildir. Örümcekler etçil hayvanlardır. Fakat Örümcekler ne yer cevabını insan eti veya kan diye cevaplayamayız. Bazı örümcekler ise otçuldur. İnsanlar için tehdit oluşturmayan bu böcekler anca sıkıştırıldığında ısırırlar. Buda gayet normal bir davranıştır. Kediyi bile köşeye sıkıştırdığınızda tırmalar diye bir söz vardır.

Örümcek Ne Yer?

Gerilim ve korku filmlerinde örümcekler tehlikeli ve korkunç hayvanlar gibi gösterilir. Aslında örümceklerin çok azı insanlar için tehlike arz eder. 8 bacaklı olan örümcekler, insanlara zarar vermeyen, insanlarla işi olmayan böceklerdir. Örümcekler karnını doyurmak için ağlarını kullanırlar. İlk önce örümcek ne yer onun cevabını verelim. Bilinen tek şey vardır ki asla çiğneyerek beslenmezler.

Örümcekler bir çok hayvan türlerinden olan bu böcekler ile beslenirler. Sinekleri, Eşek Arılarını, kelebekleri, Cırcır Böceklerini, çekirgeleri, karıncaları, akrepleri, kuşların yumurtalarını, böceklerin yumurtalarını ve diğer böcekleri yerler. Büyük cins örümcekler ise kurbağa, kertenkele gibi hayvanları yiyebilirler.

Ev Örümcekleri Ne Yer?

ev orumcekleri ne yer

Evlerde karşımıza çıkan örümcekler tehlikesizdir. Her evde mutlaka olur. Ev temiz olsa bile mutlaka örümcek ile karşılaşılınır. Ev örümcekleri ne yer cevabında da yine böcekler diyebiliriz. Evde ki minik böcekler, insanların bile evde rastlamadığı hatta görmediği minik türdeki böcekleri yerler.

Bazı örümcekler ise, muz ve yumurta sarısını da yiyebilir. Dişi örümcekler, çiftleştikten sonra eşini yerler.

Örümcekler Avlarını Nasıl Yakalar? Nasıl Yerler?

Örümcekler bildiğimiz çiğneme usulü gibi yemek yemezler. Avlarını çiğneyerek değil, içerek yerler. Katı olarak hiç bir böceği yiyemez örümcekler. Örümcekler avlarını nasıl yakalar hemen yazalım.

Örümcekler doğalarında olan ağ sistemini kurarak ağlarında beklemeye başlarlar. Bir sinek ya da bir böcek geçene kadar ya da ağlarına bir böcek düşene kadar hareketsiz beklerler. Ağlarına düşen ya da ağlarının yanından geçen bir hayvanı ani bir hareketle yakalarlar.

Örümcekler ağa düşen ya da ağın yanından geçen bir böcekten haberdar olabilmek için ikaz ipi diye adlandırılan bir ağ ipi yaparlar. Çok sağlam olan ağlarına bir böcek yakalandığı zaman, ikaz ipi titreşim yapar ve öylelikle haberdar olurlar.

Ardından ani bir hareketle avını kıskıvrak yakalayarak anında içinde ki zehiri avına enjekte eder. Örümcekler avlarını nasıl yakalar diye merak edenler için şunu diyebiliriz. Örümcekler soğukkanlı hayvanlardır ve saatlerce hareketsiz kalarak avlarını kendi ördükleri çok sağlam ağda beklerler.

Örümcekler Nasıl Beslenir? Örümcekler Ne İle Beslenir?

Örümceklerin ağız yapıları ufak bir hayvanı dahi parçalayarak yiyecek tarzda değildir. Avlarını zehirleyerek felç ederler. Kısa süre sonra zehirin gücü ile avının iç organları erimeye başlar. Erime gerçekleştikten sonra sıvı şeklini alan avının iç organlarını yemek için emmeye başlarlar. Sıvı şekline gelmiş iç organları kısa süre sonra içip bitirdikten sonra geriye böcekten bir kabuk kalır. Örümcekler bazen bu böceğin dış kabuğunu diğer hayvanların gelmesi için bir tuzak olarakta kullanır. Örümcekler avlarını çiğneyerek değil içerek beslenirler.

Bazı Örümcekler Ağ Kurmadan Avlarını Zıplayarak Yakalarlar

Bazı örümcekler ise ağ kurmadan avlarını yakalayarak beslenirler. Ağ kurmadan avlarını zıplayarak, kovalayarak yakalarlar. Bazı örümcekler zıplar, koşar. Zıplayan bu örümcekler sürekli gezer. Av ile karşılaştıklarında avlarını kovalarlar, üzerine sıçrarlar ve içindeki zehiri avına akıtarak felç olmasını sağlarlar. Yine zehirin etkisi ile böceğin iç organları erir ve sıvı haline gelir. Ardından örümcek avını emerek beslenmeye geçer.

Bazı örümcekler ise zehir enjekte ettikleri avlarını hemen yemek istemeyebilirler. Avlarının bozulmaması için özel olarak ipek koza yapar ve avlarını içinde saklarlar. Zamanı gelince ipek kozanın içinde beklettiği avını yer.

Örümcek Ağı Nasıldır?

Örümcek ağı, yapışkan, ipeksi, yumuşak ve çok güçlüdür. Ağa yakalanan böcek yapışarak ağda kalır. Kurtulmak için çırpındıkça ağa dolanır. Örümcekler ağlarını değişik bir geometrik şeklinde farklı desenler çizerek örerler. Uçan ve yürüyen böcekler bu ağa yakalanırlar. Genellikle evlerdeki böcek ve sineklerden örümcekler sayesinde kurtulmuş oluruz. Kanatları yoktur, uçamazlar ama zıplayan, koşan örümcek çeşidide vardır. Bunlar ağ örmezler. Zıplayan örümcek denir ve ağ kurarak avlarını yakalamazlar zıplayarak, avlarını koşarak, kovalayarak yakalarlar.

Örümcek Korkusuna Ne Denir? Araknafobi Nedir?

Bazı insanlar örümceklerden korkarlar. Hatta onlarla karşılaşmamak için yollarını değiştirebilirler. Yollarını uzatabilirler. Örümcek korkusuna tıp dilinde Araknafobi denir. Örümcekler insanlar için tehlike oluşturmadığı halde Araknafobi, yani örümcekten korkmanın sebebini bilim adamları çözememişlerdir. İnsanların örümcek korkusunu yenebilmesi için terabi yöntemi ile tedavi edilerek yenmesi sağlanıır. Örümcek korkusu olan yani Araknafobi rahatsızlığı olanların terabi almasını öneriyoruz.

Örümcek Korkusu Nedir, Araknofobi Ne Demek? yazımızı okumak için tıklayınız.

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız