Porselen Demlikte Çay Demleme
En iyi tadı veren demliklerden biridir porselen demlik. Çelik ya da alüminyum demliklerde demlenen çaya göre tadı daha güzel. Porselen demlikte demlenen çayın içimi daha yumuşak, kokusu buram buram çay. Porselen demlikte çay demlemeyenler mutlaka denemeliler. Porselen demlikte çay nasıl demlenir, kaç kaşık çay konur, suyu nasıl olmalıdır hepsini yazıcağım.
Herkesin çay demleme yöntemi farklıdır. Bir çok değişik çay demleme teknikleri var. Çayın tadını veren en iyi demlik porselen. Porselen çaydanlığın demliğinde demlenen çay, çelik demlik ile demlenenden çok daha güzel tadı. Porselen demlikte çay demleme tekniklerinden bir tanesinden bahsediceğim. Bu yöntemle demlediğim çay be3nim ağzı tadıma daha uygun. Çayın tadını ve kokusunu alarak içiyorum. Demlikte porselen olunca çayın içimi sanki çok daha yumuşak gibi geliyor bana. Porselen demlikte çay nasıl demlenir resimlerle anlatıcağım.
Porselen Demlikte Çay Nasıl Demlenir?
Porselen demlikte, çayı demlemeden önce çayı hangi su ile demleyeceğimizi bilmemiz lazım. Çay çeşme suyu ile demlendiği zaman tadı acımtırak oluyor. Çeşme suyunda kireç çok olduğu için kireçli su ile demlenen çayın tadı buruk oluyor. Çayı demlerken suyu mümkünse dağ suyu olmalı. Dağ suyunu nereden bulucağız derseniz kalite markalı bir damacana suyu ile demlenmeli.
Çay Demleme Suyunun Kireçli Su Olmamasına Özen Gösterelim
Kalitesini bildiğimiz bir damacana suyunu çelik çaydanlığa dökelim. Çay demlerken suyu çok önemlidir. Çayı demleyeceğimiz su kireçli olmamalıdır. Çayın kaliteside çok önemlidir. Marketlerde satılan bilindik marka ve birinci kalite çay almalıyız. Üreticisi belli olmayan çayları kullanmak, el altından satılan çayları almamak gerekir. Hem sağlık için hemde çayın tadına varamadığımız için tavsiye etmiyorum.
Alt çelik çaydanlığımıza koyduğumuz damacana suyunu kaynatalım. Su kaynadıktan sonra 3-4 saniye kadar bekleyip hemen ocağın altını kapatalım. Suyu çok kaynatmak iyi değildir. Çok kaynayan suyun oksijeni kaybolur. 5 dakika kadar bekleyelim suyun kaynaması dursun ve sıcaklığı biraz düşsün.
Porselen demlikte çay demleme teknikleri
Porselen Demliğimizin İçine Bardağımızın Büyüklüğüne Göre Bir Kaç Tatlı Kaşığı Çay Koyuyoruz
Porselen Demliğe Çay Kaç Kaşık Konur?
Çayı kaç kaşık koyacağımız hem bardağın büyüklüğüne bağlıdır hemde çayı içecek kişi sayısına bağlıdır. Ben 2 kişilik çay için demliğe 9 tatlı kaşığı çay koyuyorum. Siz kendinize göre çayın miktarını ayarlayabilirsiniz.
Kaynamış ve 5 Dakika Dinlenmiş Suyu, Porselen Demlik İçinde ki Kuru Çayın Üzerine Döküyoruz
Porselen demliğin içine koyduğum 9 tatlı kaşığı çayın üzerine, kaynayan ve 5 dakika dinlenmiş suyu döküyoruz. Suyun sıcaklığı kaynama derecesinden daha düşük olmalı. Suyu çayın üzerine tek bir noktadan döküyoruz. İçindeki çay yavaş yavaş su ile birleşmesi gerekiyor.
Porselen demliğimizin ağzını kağıt ile kapatıyoruz Bunu yapmamızda ki sebep çay demlenirken, demliğin ağzından çayın aromasının uçmaması için ağzını kapatıyoruz ki demliğin içinde çay sıcaklık ile demlensin. Üzerini bir havlu ile örtüp çayı demlenmesi için dinlendiriyoruz.
Alttaki çaydanlığın suyu azaldı ise yine damacanadan çaydanlığın içine su koyuyoruz ve suyun ısınmasını bekliyoruz. Porselen demliği çaydanlığın üzerine oturtuyoruz. Alttaki çaydanlık içinde ki su ısınana kadar çayda dinlenerek demlenecektir. Çayın dinlenerek demleme süresi yaklaşık 15-20 dakika yeterlidir. Alttaki su ısındıktan sonra çayımız içilmeye hazır olacaktır.
Çayın demlenme süresi bittikten sonra artık çay içilmeye hazır. Çay bardağının yarısına kadar dem, diğer yarısına da su koyuyoruz. Afiyet olsun.
Tadı ve kokusu gerçekten çok başka oluyor. Porselen demlik ile çay demlemediyseniz denemenizi tavsiye ediyorum.
Porselen Demlikte Demlenen Çayın Tadı Gerçekten Çok Başka Oluyor
BU HABERLERDE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR