Sarımsak Kanserli Hücrelere Karşı Antibiyotikten Daha Etkili

Sarımsak sevmeyenimiz varmı dersek eminim çok az kişi sevmiyorum diyebilir. Sarımsak kanserli hücrelere karşı antibiyotikten daha çok etkili olduğunu duyanlar şimdi sarımsak yemeye daha bir artış gösterecektir. Sarımsak sevmeyenler de sadece kokusundan dolayı yemeyiz derler. Bence sarımsak sevmeyen kişi yoktur. Sarımsak yemeklere atıldığı zaman hem lezzet verir hemde tatlı kokusu ileyemeği bir başka kokutur.

Sarımsağın Tıp Alanında Bize Verdiği Mucizevi Yararları

Sarımsak tıp alanında kullanılan en doğal antibiyotik olarak geçer. Bir çok araştırmalar göstermiştir ki sarıumsak şster olduğu gibi yensin, ister yutulsun, ister yemekler konsun, ister kültürü yapılsun her koşulda antibiyatik ilaçlar kadar etkisini sürdüren harika mucize bir bitkidir. Dünyada yetişen tüm bitkilerim herşeyin bir faydasu vardır. Sadece sarımsak olarak düşünmemek gerekir.

Sarımsakın mucizevi faydası olartak kanserli hücrelere antibiyotiklerden daha çok etkisi olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır. Mucize dememizin sebebi budur. Yaratılan, dünyada ki herşey bür mucize olarak karşımıza çıkmaktadır. Sayısız nimetlerin sayısız faydalarını saymak, yazmak elbette olanaksız. Doğal oluşumu bozulmadıkça doğada yetişen her bitkinin canlılara faydası vardır.

Sarımsak Antikansorejen Özelliğine Sahip Bir Bitkidir

Yapılan araştırmalar sonucu mide kanseri olan kişilerin, sarımsak tüketimi dafa fazla olan kişiler arasında ölüm oranı daha yüksek çıkmıştır. Sarımsak tüketen hastaların ölüm oranı tüketmeyenlere göre ölüm oranları daha aza indiği gözlenmiştir. Bol bol sarımsak yemenin hiç bir zararı yoktur. Aşırıya kaçmamak koşulu ile düzenli sarımsak tüketen insanların daha neşeli daha sağlıklı daha enerji ve hastalıklara karşı daha bağışıklı oluşu, klinik labaratuarlarda ki araştırmalar sonucu mucizevi önemi kanıtlanmıştır.

Düzenli sarımsak tüketenlerin hatta hergün bir diş sarımsak yiyenlerin vücut hücrelerine verdiği yararı gözden kaçırmamalıyız. Amerika ve İtalya ülkelerinde yapılan bir başka araştırmada ise sarımdak tüketen insanların, kolon kanserine yakalanma tehlikesi oldukça düşük gözlendiği görülmüştür. Klinik testleri araştırmaları, kanserli doku üzerinden yapılıyor. Bu yüzden mutlaka sarımsak tüketmeli ve boş boş doğal besinler almalıyız.

Sarımsak Yemek İçine Atılırsa Faydası Nedir? Pişen Sarımsağın Hücrelere Ne Faydası Vardır?

pisen sarimsagin hucrelere ne faydasi vardir
pisen-sarimsagin-hucrelere-ne-faydasi-vardir

Sarımsak ısı ile temes ettiğinde antikansorejen özelliğini yitiriyor. Sarımsağı yemek içine atmak ya da fırında bir yemeğin içine katmak onun antikansorejen faydasını görme olasılığınız sıfırlar. Sarımsak çiğ yenilmelidir. Pişen sarımsak, yüksek ısı karşısında tüm antikansorejen özelliğini kaybeder.

Pişen bir sarımsaktan şifa beklemek yanlıştır. Yemek içine katılan sarımsağın bize verdiği yarar, sadece yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar ve hoş bir koku katar.

Sarımsak İçinde ki Bileşenler, Alisin

Sarımsağın içinde 2000′ den daha fazla bileşik barındırır. Sarımsağın kokusunu oluşturan bir süflü bileşikler grubu vardır. Bu grubun içinde alisin denilen bir kimyasal madde bulunur. Sarımsağı ezdiğiniz zaman çevreye bir koku saçarak kimyasal bir reaksiyonlar gerçekleşir. Bunun adı alisin’ dir. Sarımsağa o canım kokusunu veren, mucizevi bir şekilde şifalı olmasını sağlayan bir kimyasal maddedir alisin. Sıcaklıkta ve ısıda şifalı olma özelliğini kaybeden bu bitkiyi, ezerek ya da çiğ tüketmek gerekiyor.

Toprak altında yetişen sarımsak aslında kokusuzdur. Sarımsak ezilmezse, dişleri parçalanmamışsa, kesilmemişse kokusuzdur. Ezilen ve dişlerinden ayrılan sarımsak kokar. Sarımsağın kokusunun ortaya çıkması, savunma mekanizması olarakda düşünülüyor. Sarımsağın savunma mekanizması biz insanlar için mucize bir şifaya dönüşüyor.

Sarımsak İle İlgili Diğer Haberlerimiz

Benzer Haberler
Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezleri kullanmaktayız. Kabul ediyorum.Çerez Politikamız